Organisatiecoach Kindante

Richter Lieffering

Organisatiecoach

person

Vertrekpunt

Kindante is een stichting voor Primair Onderwijs in Sittard en omgeving. Het traject verandering cultuur-structuur had te weinig vaart. Daarnaast zocht het bestuur naar een aanpak voor het uitwerken van de strategische agenda.
Strategische agenda: Onderwijskundige visie; Visie op ontwikkeling personeel; Inrichting stafbureau; Visie en inrichting speciaal onderwijs; Planning en control; Nieuwe organisatievormen; Ontwikkeling College van Bestuur.

Aanpak

Er is een aanpak bedacht, organisatiecaching, waarbij het uitwerken van de strategische agenda hand-in-hand gaat met de gewenste cultuur-structuur verandering. De aanpak bestond uit de persoonlijke begeleiding van het College van Bestuur en de opdrachtnemers van de strategische agendapunten. Zowel inhoudelijk, procesmatig als bij de persoonlijke ontwikkeling. Meedenken, inspireren, stimuleren, adviseren, voorstellen uitschrijven/redigeren. Verbinding leggen tussen de opdrachtnemers. Begeleiden groepsbijeenkomsten gericht op het delen van kennis en inzichten om het ontwikkelproces te versnellen.

Resultaten

De gehele organisatie is in verandering/ontwikkeling. Alle strategische agendapunten zijn uitgewerkt en worden geïmplementeerd, ieder in het eigen tempo passend bij de doelstellingen en omstandigheden.

"

Richter heeft op een bijzondere manier bij Kindante een belangrijke rol gespeeld in wat wij genoemd hebben het “cultuur-structuur” traject.

"

- Yvon Prince, Peter Lemmens - College van Bestuur St. Kindante

Enkele uitgevoerde projecten

Ontwikkeling HR-administratie

Beschrijving project

Opzetten Shared Services

Beschrijving project

Ontwikkeling HR-processen

Beschrijving project